447-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb 39 személynél mutatták ki az új típusú koronavírust. Két idős beteg hunyt el.
Blogolj!

Erotikus álmok jelentése - Szex az exszel

Vadorzó

Erotikus álmaink gyakran szexuális vágyaink kifejezői. A legtöbb szexuális tartalmú álomnak azonban semmi köze a szexhez, míg vannak olyan álmok is, amelyek látszólag ártatlanok, mégis a szexualitásról szólnak. De mi a helyzet a szex az exszel álmoknak?

Sereg Tímea szexuálterapeuta szerint, álmainkban a szex az exszel azt jelenti, hogy bizony ideje szembenéznünk a veszteséggel.

Szerinte nemcsak a testi, hanem a lelki igényekre is felhívhatják a figyelmet a szexuális tartalmú álomképek. A kevés odafigyelés, a romantika hiánya mint kielégítetlen vágy, utat törhet magának az álmainkban, és randevúk, gyertyafényes vacsorák, szerelem és szép szerelmeskedés formájában jelenhet meg.

Különösen fontos üzenete van annak, ha egy exünkkel álmodunk visszatérően, és vele pettingelünk a kanapén, vagy épp romantikus vacsorán bókol nekünk. Ez azt jelenti, hogy a veszteséget, a fájdalmat még nem sikerült feldolgozni.

Akkor is megjelenhet ez, ha már továbbléptünk a valóságban, és új partner mellett ébredünk.

Az erotikus álmaink meglepő, néha sokkoló formában bukkannak fel, ilyenkor az történik, hogy feltör a tudatalattinkból rengeteg elfojtott vágy, érzelem.

Ha egy bizonyos téma köré épülnek, például bűntudat vagy félelem, akkor mindenképpen foglalkozni kell az erotikus álommal, lehetséges, hogy az agy így próbál meg valamilyen megoldást találni egy adott problémára.

Ilyen lehet, ha például soha nem volt alkalmunk elmondani az érzéseinket az exnek, és szükségét érezzük, de nem tesszük meg. Egy email, amit sosem küldünk el, csak megírjuk, segíthet, de még jobb, ha személyesen találkozunk vele és elmondjuk, amit szeretnénk anélkül, hogy megbántanánk egymást emberi méltóságunkban.

https://gyerebuci.blogstar.hu/./pages/gyerebuci/contents/blog/56786/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?